spanje 

Al snel na de reis naar Ameland was er sprake van het maken van een tweede reis. ook dese reis maakte ik samen met Lisa Dijk. na wederom maanden van plannen was het zover! De reis naar Spanje werd een feit! De reis vond plaars in April omdat Spanje dan mooi groen en vol met bloemen is, een heerlijk jaargetijde om die kant op te gaan. Waar het zonnetje in Nederland nog watterig en zwak was, voelde het in Spanje behagelijk warm.

De eerste bestemming was een stal met speciaal gekleurde paarden in Valencia, we maakten speciaal een tussenlanding om daar te kunnen fotograferen. En wauw! Wat waren die paarden fantastisch om te zien! Op stal aangekomen kregen we eerst een rondgang langs alle kuddes die alle ruimte hadden om rond te lopen in fantastisch mooie weilanden. Ook was er een kudde met jonge hengsten die speciaal voor ons een meertje in werden geleid, wat een leuk gezicht, dat gespartel! Nadat we daar ons hart al hadden opgehaald met fotograferen was het tijd voor ‘het echte werk’ en werden de hengsten van stal gehaald. En wat glimden ze! Net zo goud als de opkomende zon kan zijn en je moest soms je ogen dichtknijpen vanwege hun blinkende vacht. Ze knalden met veel bravour voor ons door de bak, dat doet een fotografen-hart wel sneller kloppen! Met een goed gevoel sloten we deze dag af, dag één van fotograferen heeft meteen al prachtige beelden opgeleverd!

De volgende dag vlogen we door naar Málaga om met de auto een uurtje verderop in Antequera te gaan zitten, een allerschattigst dorpje met smalle straten en een typisch Spaanse uitstraling. We zochten een pittoresk restaurantje op en aten een heerlijk Spaans menu. De Spaanse keuken is smullen! De ochtend erna stond er weer een reportage op de planning, we gingen naar een Spaanse stoeterij waar ze prachtige PRE’s fokten en begonnen wederom in de weide. Ze hadden een aantal schattigr veulens die we niet alleen op de foto zette maar die ook kwamen kroelen, heel gezellig! Daarna werden de paarden verplaatst naar een mooie groene weide voor ons waar ze de ruimte hadden hun benen goed te strekken. Dat geneurde dan ook. Toen we uitgefotografeerd waren lunchten we en was het daarna wederom tijd om de hengsten op de foto te zetten. Hiervoor was een rijbaan met uitzicht op de bergen ter beschikking. Ook deze hengsten gaven een prachtige show weg. Na de reportages hebben we nog nagepraat met de eigenaar. Het grappig was dat hij enkel Spaans sprak en wij spraken geen Spaans, ondanks deze taalbarriere waren we in staat om toch een goed gesprek te hebben. Langzaam praten, af en toe andere woorden kiezen en wat handen en voetenwerk zorgden ervoor dat we elkaar prima snapten. Toen hij heel even op onze camera’s keek voor een sneakpreview van de foto’s zagen we een grote glimlach op zijn gezicht verschijnen. Erg leuk! Na weer een prachtige dag gingen we weer richting Antequera om een hapje te eten en goed uit te rusten voor de volgende dag.

Ook vandaag stond er een prachtige stal op het programma. Het duurde even voor we de stal gevonden hadden, de adressen zijn in Spanje wat minder duidelijk dan in Nederland, maar toen we het terrein op kwamen rijden zag alles er heel netjes en luxe uit! Eenmaal op stal bleek er een andere Nederlandse vrouw op bezoek te zijn. Ze verkoopt en exporteerd paarden voor Nederlandse klanten en was daar om video en fotomateriaal te maken van een paard wat later naar Nederland zou vertrekken. Het was erg leuk om haar te spreken en ze kon zorgen voor een nog betere vertaling, bovenop het Engels wat de staleigenaar al sprak. Ditmaal begonnen we meteen met een aantal super stoere hengsten. Ze werden tip top verzorgd zodat ze er op hun best uit zagen. Op naar de weide! Het was een prachtige weide met uitzicht op de bergen! Wat waren we weer gelukkig! De hengsten galloppeerden door de weide met wapperende manen en gaven een spectaculaire show weg voor ons. Nadat we al deze adembemende dieren op de foto hadden gezet werd het tijd om de rest van de omgeving van de stal te verkennen. We werden meegenomen in een SUV en de stalhulpen gingen op Quads mee – opzoek naar de kudde! De weide was zo groot dat het een eeuwigheid had geduurd voor we ze te voet zouden hebben gevonden. De kudde werd heen en weer gedreven met de Quads terwijl wij de ene na de andere foto wegklikte en nadat de rust weder was gekeerd bij de kudde kwamen ze nieuwsgierig kijken bij ons. Zo leuk al die veulenneuzen in je nek :). Op deze manier gingen we enkele weides af en na het harde werken was het tijd voor een verfrissend drankje. Nog even nagekletst voor het weer tijd was om richting Antequera te gaan.

Een dag later hadden we een vrije dag ingepland voor onszelf. Uiteraard konden we niet stil zitten en hebben we een bezoek gebracht aan Lobopark. Een park waar ze -heel veel- wolven hebbben. Er wordt veel geopserveerd en gekeken naar het gedrag van de wolven. En wij namen natuurlijk onze camera’s mee om ze op de foto te zetten. Leuk om zoveel wolven bij elkaar te zien!

De laatste dag is alweer aangebroken en we gaan langs een laatste stal. Toen we langs de stallen met hengsten liepen was er een hengst die ons erg bekend voor kwam. Zou het familie zijn van een hengst die we een jaar eerder in Nederland hadden gefotografeerd? Navraag leerde dat het dé hengst was die we toen hadden gefotografeerd. Hij was nog geen week eerder terug gekomen naar zijn Spaanse stal! Wat een toeval! Erg leuk om hem weer te zien in zo’n andere omgeving! Uiteraard ging hij – samen met enkele andere hengsten – op de foto. Leuk leuk! Ook op deze stal gingen we langs enkele weides om kuddes en merries met veulens op de foto te zetten. Maar al snel moesten we helaas weer vertrekken, er wachtte ons nog een reis terug naar Málaga voor we vertrokken met het vliegtuig. In Málaga hadden we expres wat vrije tijd ingepland zodat we sowieso optijd zouden zijn voor het vliegtuig. We hebben nog wat rondgekuierd aan het strand voor we toch echt richting het vliegveld vertrokken en weer – met een tevreden gevoel – richting Nederland zouden vliegen. Wat een fijne reis was dit, echt iets om met een goed gevoel op terug te kijken!

DSC_3025blog
DSC_2879blog
DSC_1028web
DSC_2606web
DSC_3834web
DSC_1111web
DSC_2010_web
DSC_3744blog
DSC_1575web
DSC_3025blog
DSC_2508blog
DSC_3399blog
DSC_3932blog
DSC_3697web
DSC_4220web

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.