Oostenrijk

Sneeuw, dat is natuurlijk de droom van iedere paardenfotograaf. En waar kan je dat beter fotograferen dan in Oostenrijk? Het was nog erg spannend of het ging lukken om een weekend te vinden waarin er voldoende sneeuw lag. We (Lisa Dijk, Marlinda van der Spek en ik) hebben het weekend namelijk twee keer moeten verplaatsen vanwege slechte omstandigheden.

Toen we eenmaal richting Oostenrijk gingen was het weer prachtig! Er was een mooie laag sneeuw gevallen, beter konden we het ons niet wensen!

Dag 1 Al vroeg vertrokken we met het vliegtuig richting Salzburg. We vertrokken in het donker en tijdens de vlucht kwam de zon op. Dat was bijzonder! Iets wat ik altijd al eens mee had willen maken! En nu werd ik er zomaar op getrakteerd, wat een geluk! We kwamen vroeg al aan op het vliegveld en gingen direct de huurauto ophalen. Daarna reden we door het besneeuwde landschap richting de eerste stal. Wat een magisch gezicht, al die aangevroren dauw op de bomen en de sneeuw overal. Onze eerste bestemming was een hotel waar ze ook een stal hadden. Ze hadden daar een kudde met paarden staan waar we uit mochten kiezen. We hebben een prachtige Palamino Quarter, een bruine Ijslander, een voskleurige Quarter en een schimmel KWPN’er op de foto gezet. De paarden rende met veel plezier door de sneeuw voor ons. Wat een prachtig gezicht al dat wit wat opstuift! Na de reportage werden we getrakteerd op een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom. We konden die zomaar buiten opdrinken omdat het zonnetje scheen. Het was zelfs zo warm dat de jassen uitgingen. Ik ben nooit op wintersport geweest dus ik wist niet dat het zo warm zou zijn. Ik had me thuis al voorbereid op zeer koude omstandigheden. Na de kop chocomel was het tijd om naar de herberg te gaan waar we de komende dagen zouden overnachten. Deze lag een beetje afgelegen maar via een hele mooie route konden we er komen.

Dag 2 Vandaag gingen we langs een stal waar ze vooral Quarter en Paint horses fokten. We kwamen aan en zagen direct al dat ze prachtige weides hadden! Wat een geluk! De zon scheen weer voluit en een voor een kregen we het ene mooie paard na het andere mooie paard gepresenteerd. Ook deze paarden sloofden zich uit met wapperende manen. Nadat de paarden individueel langs waren geweest werd de kudde los gelaten in de weide. Wat een prachtig gezicht was dat!

‘s Middags hadden we tijd voor onszelf en zijn we gaan sightsee-en in de omgeving. We zijn naar een piste geweest, hebben een tijdje gekeken hoe de ene na de andere skiër of snowboarder naar beneden kwam. De ene behendiger dan de ander. Daarna zijn we doorgewandeld door het dorp en hebben we onszelf getrakteerd op -jawel- nog een kop warme chocomel. ‘s Avonds zijn we weer terug gegaan naar de herberg, maar toen we onze gekochte etenswaren wilden opwarmen bleken de stoppen doorgeslagen. De eigenaar van de herberg vond het erg vervelend voor ons en gaf ons een gratis diner. De herberg lag net over de grens in Duitsland, dus we kregen de keuze uit Bockworst of Schnitzel met een salade en patat. We lieten het ons goed smaken.

Dag 3 In de vroege ochtend gingen we richting een Welsh-stal. Ze hadden daar een prachtige dekhengst staan en een kudde die ze ook voor ons klaar maakten om te fotograferen. Ook vandaag waren de omstandigheden weer prachtig! Echt genieten! Je voelt toch altijd weer een geluksgevoel opborrelen als de paarden langs komen rennen terwijl je de ene na de andere mooie foto kunt maken. Wat een dieren weer!

Dag 4 Vandaag was het helaas alweer tijd om terug naar huis te gaan. Wel reden we via een Duitse stal terug richting Salzburg. We reden weg in de dikke mist, maar onderweg loste die al snel op om weer ruimte te maken voor een heerlijk zonnetje. Ook hier was er weer mogelijkheid om rennende paarden te fotograferen. Hier maakten we dan ook graag gebruik van! Nadat de pony’s op de foto zijn gezet was het tijd om verder te gaan richting Salzburg. We waren daar op tijd om nog even door de stad te kunnen lopen en te eten bij een Italiaans restaurantje voor we weer het vliegtuig in moesten. De terugreis was pas ‘s avonds, dus geen zonsondergang voor ons. Wel een hoop kleine lichtjes om te bekijken vanuit het vliegtuig.

Wederom een prachtige reis om op terug te kijken!

[URIS id=2379]

1 thought on “Oostenrijk”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.