Schlossgestüt Nienover

Deze reis heb ik samen met Lisa Dijk en Marlinda van der Spek gemaakt.

De weersvoorspellingen zagen er zo slecht uit, veel regen met maar weinig droge perioden, toen we het weekend naar Duitsland wilden en even twijfelden of we wel zouden gaan maar besloten uiteindelijk de gok te wagen.

Dag 1 Vrijdagochtend vertrokken we in alle vroegte en reden aan een stuk door naar de stal. Eenmaal aangekomen zagen we de paarden al staan in hun uitloopstallen. Al snel kwam Mireille aangelopen, ze was dat weekend de stal in haar eentje aan het runnen maar maakte toch tijd voor ons vrij. we kregen een rondleiding over stal en langs alle weides en de zon brak zowaar door!

we begonnen met het maken van portretfoto’s van hengst Risky Business, een zilverappel Rocky Mountain Horse hengst. Soms schoof er een wolk voor de zon langs, maar met een beetje geduld konden we dan weer verder. Hierna gingen we de weides in, te beginnen met een weide waar twee merries met hun veulen stonden. Zo schattig dat beide veulen precies de kleur van hun mams hadden. We vervolgden de reportage in een andere weide waar een kudde merries met iets oudere veulens stonden. De bewolking was terug gekomen, maar omdat het lunchtijd was en we met de auto waren besloten we zo het wachten op de zon nuttig te besteden. Net toen het laatste broodje naar binnen was geschoven konden we de weide in. We schoven zo onder het hek door om tussen de paarden foto’s te kunnen maken. Het duurde niet lang voor de paarden nieuwsgierig kwamen kijken naar ons. Hierna stond de hengstenweide op het programma en al snel bleken dat een stel knuffelkonten te zijn. Het reflectiescherm bleek nodig om ze op fotografeerbare afstand te krijgen maar daar gingen ze ook nog eens  mooi van showen! De bewolking kwam weer aan zetten maar we zagen nog een mooi gaatje in het wolkendek waar de zon nog wel doorheen wilde stralen. We belde Mireille op en die kwam er direct aan met Risky Business. Hij werd los gegooid in de weide en galoppeerde van links naar rechts voor ons. Toen de bewolking dan echt voor de zon schoof gingen we richting het hotel voor een hapje eten.

Dag 2 Vandaag begonnen we de fotografiedag met de champagne kleurige Rocky Mountain hengst Gabriel. Nadat deze hengst mooi op de foto stond zijn we richting de weide gegaan waar de zilverappel hengst Blue Mountain Spirit stond samen met zijn merrie en veulen. Daarna trok er een regenfront over en is het helaas de hele dag blijven regenen. 

Dag 3 Vandaag begonnen we direct bij de merrieweide en troffen we het weer met droog weer. Eenmaal in de weide merkten we dat deze merries een stuk opdringeriger waren dan de andere paarden. Ze kwamen veel meer in je persoonlijke ruimte. Dus we bleven ze maar wegsturen. Toch lukten het om mooie foto’s te maken van al die verschillende kleurtjes. Na nog een bezoek aan de hengstenweide was het alweer tijd om naar huis te gaan. Onderweg reden we nog langs een Noriker fokkerij waar we de stippelpaarden geportretteerd hebben.

P.S ben je op zoek naar een prachtige Rocky Mountain Horse? Mireille heeft heel veel moois (te koop) staan! http://www.rockymountainhorse.net

[URIS id=2669]

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.