Ameland

‘s ochtends voor dag en dauw was het eindelijk zo ver! na maanden plannen vertrokken Lisa Dijk en ik op onze eerste reis. De bestemming: Ameland! De zon begin net op te komen, de hemel paars kleurend toen we weg reden met de auto, de sfeer was goed want er was prachtig weer voorspeld!

De reis verliep zo voorspoedig dat we een overtocht konden maken naar het eiland dan gepland, mooi nog tijd om wat boodschappen te halen en rustig het eiland al een beetje te verkennen voor we doorreden naar onze verblijfsplaats voor het weekend. We gingen naar ” de Lange Dunen”, dit zou onze verblijfsplaats worden voor de komende twee nachten.

Eenmaal aangekomen kregen we een rondleiding en er bleken prachtige weides aanwezig te zijn! We mochten ook rondkijken op de filmset van “Penny’s Shadow” die daar aanwezig was. Ook hadden ze daar een van de paarden rondlopen die “Shadow” heeft gespeeld. Een Fries die in werkelijkheid Maaike heette.

‘s Middags gingen we direct al aan de gang met de eerste reportages! In een van die prachtig weilanden waar je jezelf in het buitenland waande en hier hebben we twee Welshjes en een Comtois op de foto gezet. Er zijn maar een stuk of vijf Comtois paarden in Nederland, dus het was bijzonder om daar eentje van voor de lens te hebben.

Het voorspelde weer maakte zich waar en we konden die dag genieten van een prachtige zonsondergang op de veranda van ons huisje, heerlijk!

De volgende ochtend hadden we andere modellen op het programma staan. Twee meiden met een gezellige pony rosta op het strand. wat hadden we een lol met de dames! ‘s Middags na een snelle lunch reden we door naar een klein weilandje waarin een klein meisje met haar grotere broer op ons aan het wachten was. Ze had ons gevraagd om haar pony’s op de foto te zetten en hoe kunnen we daar nee op zeggen? Op haar aller schattigst zorgde ze ervoor dat de pony’s gingen rennen, ook zij had er veel lol in om aan de gang te gaan. Toen het tijd werd om eens een portretje te maken waar ze zelf ook op stond – leuk voor haar ouders – had ze daar echter wat minder zin in maar na enig aandringen kregen we toch een glimlach op haar gezicht getoverd.

Toen was het tijd voor een korte adempauze, een lekker (maar vroeg) avondeten en voor we het wisten zaten we opnieuw in de auto richting het strand. Ditmaal voor een zonsondergangsreportage. Arabier Ayla en Fries Maaike waren die kant uitgereden door hun eigenaren en hier hebben we kunnen genieten van een kleurrijke zonsondergang.

Hierna brak de laatste dag alweer aan! Nog een laatste keer togen we naar het strand, ditmaal om twee Friezen met enorm lange manen op de foto te zetten samen met moeder en dochter. Wat gingen ze hard! Het blijft een indrukwekkend ras om te zien!

Na nog een laatste reportage in een van de weides van de Lange Duunen was het alweer tijd om naar huis te gaan. We waren dat weekend lekker uitgewaaid en met volle SD-kaartjes gingen we weer richting huis. Een geslaagde eerste reis!

[URIS id=2707]

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.