Leer me kennen

Als fotograaf ga ik heel graag op avontuur! Het gevoel wat je krijgt wanneer je op een fotografie opdracht bent kan niet worden omschreven. Staand tussen de paarden, wanneer ze om je heen galloperen, opvliegende manen, snuivende neuzen, stampende hoeven en maar één kans om dé shot maken…. *klik* ….. YES, je weet onmiddelijk dat je dat ene shot hebt gemaakt! Wat een gevoel, wat een kick!

Dat is wat ik het mooiste vind aan fotografie! Dieren kunnen niet aangestuurd worden zoals mensen. Je zult gebruik moeten maken van de situatie zoals deze is. Er zijn elementen die je kunt beïnvloeden maar je moet er toch wel het beste van maken. En om dan steeds weer opnieuw thuis te komen met prachtige foto’s is een geweldig gevoel.

En ik wil jou hier alles over leren, door mijn avonturen te delen, maar ook door wat licht te schijnen op hoe ik die prachtige foto’s voor elkaar heb gekregen. Ik wil dat jouw fotografie ook groeit. Dus doe met mij mee en ik vertel je alles over fotografie. Stel gerust je vraag want ik beantwoord ze met liefde. Dat is nog zoiets wat ik graag doe: Andere mensen helpen. Wil je up to date blijven over al mijn blogposts en meer leren over fotografie? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Als bonus ontvang je een gratis e-course over de basis van fotografie! En daarna blij fje ook nog eens up to date over alle verdiepingen die ik post op mijn blog!

Op dit blog zal ik schrijven over mijn fotografiekennis die ik in meer dan 20 jaar heb opgebouwd. Ik heb talloze artikelen gelezen, wel een biljoen wegpagina’s met waardevolle informatie bekeken en verslond fotografieboek na fotografieboek en leerde ook nog ontzettend veel door naar foto’s van mijn favoriete fotografen te kijken.

Mijn fotografiepassie begon al op jonge leeftijd. Ik was acht of negen toen ik mijn eerste simpele point-and-shoot camera kreeg op mijn verjaardag. Ik fotografeerde werkelijk alles wat maar los en vast zat en voor mijn lens verscheen. Het duurde dan ook niet lang voor ik erachter kwam dat ik een passie had voor het fotograferen van dieren. Mijn moeder en ik waren vaak in de dierentuin te vinden om daar met de (analoge) camera te fotograferen. Ik weet nog goed, de anticipatie die ik dan voelde als ik het volgeschoten filmrolletje liet ontwikkelen, het duurde altijd best even voor de foto’s er waren. Vandaag-de-dag is dat behoorlijk anders, je hebt kunt tegenwoordig je nieuwsgierigheid onmiddellijk genoegdoen door de foto’s direct te bekijken op je camera. Hoe dan ook, nadat de foto’s waren ontwikkeld hebben mijn moeder en ik talloze uren besteed aan het bediscussieren van de foto’s. Wat is er goed aan de foto’s? Maar vooral, wat kan er beter? En hoe kan dat de volgende keer worden aangepakt? Ze is zeker de grondleger van mijn fotografie. Ze zorgde ervoor dat ik mijn kritische blik ontwikkelde en moedigde me aan om meer en meer kennis op te doen, overal vandaan.

Ik ben een 30-jaar oude moeder van twee jongens, Finten en Wander, en samen met mijn man en twee katten (Gin en Tonic) wonen we in de prachtige stad Amersfoort. Dat is precies in het midden van het prachtige Nederland. En weet je? Het is echt heerlijk om hier te wonen! We hebben veel vrienden en familie in de buurt wonen. In mijn dagelijks leven werk ik als Functioneel applicatie beheerder maar in de avond, wanneer mijn kinderen slapen vind ik het heerlijk om aan mijn blog te schrijven of om te kijken hoe ik mezelf nog beter kan maken als fotograaf.

Wanneer ik niet aan het werk ben en ook niet bezig ben met fotografie of dit blog, besteed ik graag tijd met vrienden. Niets gaat er boven een gezamenlijke maaltijd, een filmavond of een gezamenlijke vakantie! Verder vind ik het super leuk om nieuwe dingen te eten. Het is altijd een plezier om nieuwe recepten te vinden en ze te bereiden (vooral voor familie of vrienden). Nieuwe dingen eten is altijd spannend (heb je ooit wel eens krokodil, kangoeroe, duif, slak of …… noem het maar op … op?).

Wil je geïnformeerd blijven over mijn nieuwe blogposts? Recente avonturen? Tutorials etc? Vergeet je dan niet in te schrijven op mijn mailinglijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.