Wie ben ik?

Een fotoreportage bij Merel Bormans Photography is een ervaring om nooit te vergeten

 

met als resultaat een bijzondere tastbare herinnering in de vorm van prachtige foto’s!

Het zat er al vroeg in, de drive om te fotograferen. Op jonge leeftijd kreeg ik een eenvoudige camera voor mijn verjaardag. Alles wat los en vast zat kwam voor mijn lens, met name mijn huisdieren en die van mijn familie.

Ook fotografeerde ik veel in de dierentuin met mijn moeders (analoge) spiegelreflexcamera. Ik weet nog, de anticipatie die ontstond bij het maken van de foto’s en het moeten wachten op het ontwikkelen van het filmrolletje. Ik besprak de foto’s altijd na met mijn moeder, ze is de grondlegger van mijn fotografiepassie en van haar heb ik veel geleerd. Ik leerde zo een kritische blik hebben op mijn foto’s en ik haalde overal mijn kennis vandaan.

Als je tussen de paarden staat, terwijl ze met wapperende manen op je af denderen, maar één kans om de perfecte foto te maken… *klik*, YES je weet dat je hem hebt, wat een kick! Dat is wat ik zo mooi vind aan fotografie. Dieren kan je niet sturen zoals je mensen kunt sturen, je zult gebruik moeten maken van de situatie zoals hij is, wel kan je de omstandigheden zoveel mogelijk naar je hand zetten. Als je daaruit keer op keer weer mooie foto’s krijgt, dat is zo’n heerlijk gevoel!

De reizen
2017 Januari INCREDIBLE INDIA

Wat een fantastische reis was dit! Het was de meest verre en de meest kleurrijke reis die ik ooit heb gemaakt. India is wel een heel bijzonder en ander land en het thuisland van het Marwari paard. Aangezien het Marwari paard niet geëxporteerd mag worden is dit bijna het enige land waar dit bijzondere ras met de naar binnen gekrulde oren voorkomt. Binnenkort verschijnt er een blogserie met alle avonturen!

2015 Mei HPE TRAVEL BERGHOF ROD - DUITSLAND

We brachten nogmaals een bezoek aan Berghof Rod in Duitsland. Ditmaal waren we met een gezellige groep deelnemers om onze reis mee te delen. Wat hebben we een fijne tijd gehad! Bekijk hier een filmpje van de reis en lees in deze blogpost meer over de reis.

2015 Februari OOSTENRIJK

Nu het meest koude reisje van het stel. Oostenrijk was de bestemming. We wilden paarden in de sneeuw vastleggen. We hadden geluk! Het weer werkte prachtig mee. Er lag een prachtige laag sneeuw en het zonnetje scheen. Ik vond het onverwachts warm, het was genieten! Bekijk deze blogpost over deze reis!

2014 Oktober TUNESIE - DJERBA

2014 was het jaar van de vele reizen! In oktober vond de magische HPE TRAVEL DJERBA – TUNESIE plaats. Dit was echt een reis om nooit te vergeten! Wat zijn we gastvrij ontvangen bij Djerba Zitouna Stables. Deze bestemming staat op mijn verlanglijst om nogmaals te bezoeken! Bekijk deze blogpost over de prachtige reis

2014 Juni DUITSLAND - BERGHOF ROD

Ditmaal was het Duitse Berghof Rod de bestemming. Dit was een proefreis voor Horse Photo Experience. De reis was geslaagd en het jaar daarna hebben we een reis met deelnemers ondernomen naar deze prachtbestemming.

2014 Mei DUITSLAND - NIENOVER

Ik ben afgereisd naar een Duitse stal, Nienover. Ze hebben daar prachtige gangenpaarden die wij ook ontzettend graag wilden vastleggen. Bekijk deze blogpost over de reis.

2013 April SPANJE

Reis twee liet niet lang op zich wachten. Ditmaal was Spanje de bestemming. Via een tussenlanding op Valencia (om de gekleurde PRE’s van Paco Marti op de foto te zetten) zijn we naar Malaga gereisd om ter plekke een aantal fokkerijen te bezoeken. Die Spaanse pracht moest natuurlijk op de foto! En dat is gelukt! Bekijk deze blogpost over de reis.

2012 Augustus AMELAND

De eerste reis was, na maanden van plannen, een feit! De bestemming was het waddeneiland Ameland. Wat heb ik daar veel paarden op de foto gezet! Bekijk deze blogpost over de reis.