product review – agenda albelli

De eerste agenda’s voor 2017 komen alweer uit. Omdat ik altijd een papieren agenda bij me heb, keek ik alvast welke agenda’s er nu al te koop zijn. Er zat alleen nog geen agenda tussen die me genoeg aansprak om te bestellen.
Tijdens mijn zoektocht kwam ik een aanbieder tegen die je eigen foto’s in een agenda kan afdrukken. Dit wekte mijn interesse, als fotograaf zijnde is het natuurlijk ontzettend leuk om je eigen foto’s iedere dag bij je te hebben.

Een nieuwe zoektocht begon, eentje naar de meest geschikte leverancier voor een op maat gemaakte, persoonlijke agenda. Er zijn niet veel aanbieders op dit gebied en ik kwam met de keuze te zitten tussen een, voor mij, handig ingedeelde agenda zonder foto op de kaft of een agenda die wel een foto op de kaft heeft maar onhandig ingedeeld was aan de binnenkant en bovendien geen ruimte bood voor pagina vullende foto’s. Ik koos voor de eerste optie. De kaften zagen er online prima, maar standaard uit. De leverancier waar ik het over heb is een wel bekende leverancier voor consumenten afdrukken en producten, albelli. Ik drukte hun jaaragenda af, waarbij je kunt kiezen in welke maand de agenda begint. Uiteraard koos ik daar voor januari 2017.

[row][/row][row][/row]

De software

Albelli heeft speciale software waarmee je al hun producten kunt samenstellen en bestellen. Links in de software kan je naar de locatie op je pc waar je foto’s staan navigeren. Je krijgt dan kleine weergaves van de foto te zien waardoor je makkelijk de foto’s kunt kiezen die je wilt hebben. Je kunt vervolgens de foto’s slepen in de daarvoor bedoelde fotokaders. Het kader wordt automatisch helemaal opgevuld en daarna kan je de foto nog in één kant op verschuiven zodat de foto zo in het kader is geplaatst als je voor ogen hebt. Met een schuifje onder de foto kun je verder inzoomen. Als je alleen standaard dingen wilt, zoals hierboven beschreven werkt de software handig en intuïtief. De software geeft echter meer opties, eentje daarvan was een fotokader over twee pagina’s aanmaken. Echter was deze optie tijdens het hele proces niet aanklikbaar en lukte het niet om zo’n foto aan te maken. Omdat de foto’s toch verdeeld zouden zijn door een spiraal heb ik dit verder laten zitten, maar op deze manier zijn er een aantal opties die je niet lijkt te kunnen kiezen en dat voelt onhandig aan de software. Wat ik ook mistte was een makkelijke manier om pagina’s die ver van elkaar vandaan zaten makkelijk te wisselen. De twee foto’s naast elkaar waren makkelijk om te wisselen, maar een foto in de maand juni en een foto in de maand september waren onderling niet makkelijk te wisselen.

Wanneer je foto’s toevoegd waarvan de resolutie te laag is, geeft de software dit onmiddellijk aan met een gele driehoek met uitroepteken. Zo heb je nooit het probleem dat je foto’s per ongeluk van een te late resolutie zijn en je daardoor een pixelige foto in je agenda krijgt. Je hebt wel de optie om deze waarschuwing te negeren en de agenda toch met deze foto te bestellen.

En wil je alvast afspraken in je agenda schrijven? Dit kan! Alle tekstvelden zijn al van te voren in te vullen. Zo kan je bijvoorbeeld alvast belangrijke verjaardagen er van te voren inzetten.

En nog een opmerking van Albelli zelf: Let op: Op dit moment is het alleen mogelijk om een fotoagenda te maken op een pc of laptop met besturingssysteem Windows.[row][/row]

De bestelling

Nadat het hele product in elkaar zit gaat het bestelproces gemakkelijk. De overgang van de software naar de website gaat smooth en binnen de kortste keren is het product besteld en ligt het enkele dagen later op de deurmat.
Wat ik tijdens het bestelproces, bij de betaalmethoden wel mistte was de mogelijkheid om met iDeal te betalen, dit verbaasde me wel enigszins voor een aanbieder als Albelli.[row][/row]

De opties

Bij de agenda kan je uit 8 verschillende kaften kiezen, eentje met “gerimpeld effect”, 6 verschillende kleuren in een “krokodillenleer effect” en een kleur met stoffen kaft. Hier mistte ik zelf om (desnoods tegen meerprijs) een kaft met eigen foto te kiezen. Ik heb zelf voor het “gerimpelde effect” gekozen. De kaft ziet er netjes en chique uit. Wel gebeurt het af en toe dat je hierdoor de agenda op zijn kop en ondersteboven opendoet omdat je het verschil tussen voor en achter niet ziet. Uiteraard is dit zo omgedraaid.[row][/row]

De agenda

Al met al ziet de agenda er netjes uit, de kaft heeft een chique uitstraling en meteen bij opening zie je de eerste foto al op een pagina prijken. De kleuren zien er netjes uit, zoals aangeleverd. Zowel het zwart als het wit is niet teveel “dichtgelopen” waardoor er in zowel donkere als lichte gebieden nog voldoende detail zichtbaar is. De foto’s zijn, afgezien van één foto die op het gewone papier is afgedrukt. Toen ik de agenda opende schrok ik wel even toen ik deze foto tegen kwam, deze foto schijnt namelijk erg door naar de volgende pagina’s, ik dacht even dat alle foto’s zo waren afgedrukt, maar dat bleek mee te vallen. Waarom die ene foto wel zo is afgedrukt is me niet duidelijk. Hier wordt ook niet voor gewaarschuwd in de software of tijdens het bestelproces. Wat mij betreft had er op deze pagina iets anders gemogen in plaats van een foto. Ik vind het namelijk zonde dat er een foto van mindere kwaliteit tussen alle andere foto’s zit.

De kwaliteit van de rest van de foto’s is wel goed. De kleur is zoals aangeleverd, donkere vlakken zijn niet dichtgelopen maar bevatten voldoende kwaliteit. Ook lichte vlakken bevatten voldoende detail. Het papier doet een beetje denken aan tijdschriften papier van een iets dikkere kwaliteit. Het voelt glad aan en er zit een subtiel glansje overheen. Een leuke agenda om voor eigen gebruik te laten afdrukken, en de prijs is ook goed. Voor 22,90 inclusief verzendkosten heb je een gepersonaliseerde agenda in huis.

 

MBP_9792
MBP_9789
MBP_9793
MBP_9798
MBP_9800
MBP_9801
MBP_9788
MBP_9796
MBP_9805
MBP_9802
MBP_9791

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of