• Voor al uw Paarden- Fotografie
  • En uw Huisdieren- fotografie
  • Lees meer in Mijn blog!
blogproductreview_saal_dibond

Saal Digital Nederland vroeg mij om een wanddecoratie te reviewen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik koos voor dibond op het formaat 45 x 60 cm met het opplak hangsysteem.

De claims van Saal Digital:

Multi-talent Alu-Dibond: stabiel, buigvast, weersbestendig en haarscherpe kwaliteit

Exclusiviteit, direct geprint op hoogwaardig aluminium. Beste kwaliteit d.m.v. de UV-directdruk technologie van de allernieuwste generatie. 6-kleuren inclusief light kleuren (standaard 4 kleuren) en 6-voudige UV-harding! Indrukwekkende kleurintensiteit en hoogst mogelijke resolutie (zonder pixel-trappen). Maximale scherpte gegarandeerd. Ideaal voor grotere gelijkkleurige oppervlakken. Uw foto´s worden met verzadigde kleuren en haarscherpe details weergegeven.

  • Aluminiumplaat 3 mm dikte
  • Centimeter nauwkeurige individuele afmetingen
  • 6-kleuren-UV-directdruk inclusief light kleuren
  • Extreem stabiel, buigvast en weersbestendig
  • Indien gewenst met ophanging
  • Aluminium-profiel verkrijgbaar
  • Voor professionals: ICC-profiel verkrijgbaar

Alu-Dibond de aluminium plaat

Overal inzetbaar. In uw eigen woning, bureau en voor binnen- en buitengebruik. Maar natuurlijk ook voor reclameborden een echt “must” object. De fotodruk op Alu-Dibond platen zijn voor uw woning, bureau en voor binnen- en buitengebruik uitermate geschikt. Onze UV-directdruk is licht-, kleur- en zelfs waterbestendig. Wij gebruiken uitsluitend VOC-vrije UV-inkten.De plaat bestaat uit een laag polyetheen die tussen twee lagen aluminium wordt bevestigd. Uw afbeelding wordt direct in ons fotolab met onze UV-direct-drukker van de nieuwste generatie op de Alu-Dibond-plaat gedrukt. Deze plaat staat bekend om zijn uitermate buigvastheid, licht gewicht en weersbestendigheid.

 

Het bestellen ging erg gemakkelijk, je upload de foto, geeft aan wat welke wanddecoratie je wilt hebben en in welk formaat en de bestelling kan worden afgerond.
Binnen enkele dagen had ik de postbode aan de deur. Altijd spannend!

Het pakket zag er heel groot uit! Meteen was al duidelijk dat het product goed en stevig was ingepakt. Je hoeft je geen zorgen te maken over beschadigingen tijdens de verzending op deze manier, erg netjes!

Het moment om het product uit te pakken kwam nader, hoe zou het eruit zien? Zou de foto mooi scherp zijn? Glanst de foto of is het toch een wat mattere afdruk? Ik vouwde de doos open, haalde het verpakkingsmateriaal eraf en kreeg te zien hoe het eruit zag.

Zoals Saal al aangeeft in hun productomschrijving is er een print-to-plate techniek gebruikt waardoor de afdruk mat is. Voor deze afdruk kan ik de claim “indrukwekkende kleurintensiteit” en ” ideaal voor grotere gelijkkleurige oppervlakken” beamen. Deze foto heeft bij het paard veel zwart waarvan de details aardig bewaard zijn gebleven. Alleen bij de hals had er nog wat meer detail bewaard kunnen blijven t.o.v. de digitaal aangeleverde foto. Ook vind ik dat de blauwe/aqua kleuren van de achtergrond netjes zijn afgedrukt. Als je deze afdruk van een afstandje bekijkt heeft hij (mede door zijn grote formaat) wel een ‘wauw-factor’. Van iets dichterbij bekeken zie je dat de foto mat is in plaats van glanzend. Mijn persoonlijke voorkeur heeft het om een foto af te drukken op kwalitatief mooi papier en daarna op te plakken op dibond en van heel dichtbij bekeken had de scherpte nog net een tandje extra gemogen van mij. Maar al met al is het wel een mooie afdruk om in je woonkamer te hangen.

Wanneer je de wanddecoratie vast hebt voelt de plaat stevig aan en buigt deze niet. De claim “buigvastheid, licht gewicht” is op deze afdruk ook van toepassing. Ondanks zijn grote foramat van 45 x 60 cm voel ik geen buiging in de plaat.

De claim over weersbestendigheid heb ik niet onderzocht, wie weet hang ik hem nog eens buiten op. Als ik dat doe, laat ik mijn bevindingen weten.

Al met al een mooi product die in ieders woonkamer niet misstaat! Zoals ik al zei heb ik zelf een voorkeur voor een fotoafdruk die is opgeplakt op dibond vanwege de mooie glans die je dan hebt maar over dit product ben ik toch niet ontevreden.

Comments: 0
Leave a Comment