• Voor al uw Paarden- Fotografie
 • En uw Huisdieren- fotografie
 • Lees meer in Mijn blog!
roofvogelworkshop1

Gek op roofvogels? Heb je ze altijd al eens willen fotograferen? En wil je ze ook een keer op de hand hebben? Pak nu je kans en doe mee aan deze workshop!
a

a
De workshopdag ziet er als volgt uit:
Rond 9 uur wordt verzameld en is er kort de tijd om je medefotografen voor de dag te leren kennen en zal de valkenier een kleine introductie in zijn vak geven. Al snel gaan we aan de slag. Te beginnen met het maken van portretfoto’s van de vogels. De workshop vindt plaats in een bosrijke omgeving. Er is vrijheid om de vogels te laten poseren op takken zodat de portretten er zo natuurlijk mogelijk uitzien, hierdoor hoeven ze niet op een boog te zitten.

Hierna is er de tijd om de innerlijke mens te verzorgen met een heerlijke lunch. Na de geheel verzorgde lunch gaan we verder met misschien wel het leukste onderdeel van de dag. Je krijgt de kans om de vogels zelf te laten vliegen, onder professionele begeleiding van de valkeniers, je krijgt de vogels dan op de hand. Een unieke kans! Mocht je hier echter geen behoefte aan hebben, staat het je vrij om deze tijd te benutten om meer te fotograferen. Je kunt dan zowel portret- als vluchtfoto’s maken. Van dit onderdeel van de workshop zal ik foto’s maken zodat jullie hier een mooie herinnering aan overhouden. Na het zelf laten vliegen van de vogels is het tijd voor de vluchtfoto’s.

Voor de workshop ontvang je een e-mail cursus waarin de basis van de fotografie uitgelegd wordt. Op die manier komen de begrippen die tijdens deze workshop worden genoemd zeker bekend voor. Uiteraard sta ik deze hele dag tot je beschikking om je fotografische vragen te beantwoorden en te helpen mocht je er in de eerste instantie niet uitkomen.

a
Neem het volgende mee naar deze workshop

 • Camera met objectief van, bij voorkeur, minimaal 200 mm
 • Volle accu
 • Leeg geheugenkaartje
 • Basiskennis fotografie (lees van te voren de e-mail cursus door)

Niveau
Fotografen van alle niveaus kunnen deelnemen aan deze workshop. Het fotograferen van de portretten is voor beginner tot professional. Het maken van de foto’s in vlucht vereist wat meer expertise.

Wat neem je na deze workshop mee naar huis?
Je komt aan het einde van de workshop thuis met prachtige foto’s van roofvogels, een ervaring om nooit te vergeten én je krijgt een foto van jezelf met een vogel op de hand, gemaakt door Merel Bormans Photography. De beginnend fotograaf krijgt bovendien een beter begrip van fotografie door de e-mail beginnerscursus fotografie.
a

a
Praktische informatie:
Datum: zondag 8 mei 2016
Locatie: Stoutenburg, nabij Amersfoort
Kosten: € 139,-
Tijd: 9:00 tot en met ongeveer 16:00
Aantal deelnemers: Tussen 8 en 15 fotografen

Meedoen met deze workshop?
Vul onderstaand formulier in. Let op! Je plaats voor de workshop is pas bevestigd na ontvangst van de betaling.
Mocht onderstaand formulier om wat voor reden niet werken, kunt u ook een e-mail sturen naar info@merelbormans.com met onderstaande informatie.

Voor een kleine indruk van de roofvogels die de valkenier in zijn bezit heeft kan je onderstaande slideshow bekijken.

Comments: 4
 1. Nog een leuke aanvulling! Ik mag alle deelnemers van de workshop iets aanbieden namens Saal Digitaal Nederland. Wat dit precies is verklap ik nog even niet :).

 2. Op het evenement van de workshop roofvogelfotografie kwam er een goede vraag binnen. De vraag is hoeveel begeleiding je kunt verwachten bij deze workshop, ga je met nieuwe kennis maar huis? En worden de foto’s nabesproken?

  Het antwoord: Mijn doel is om iedereen zoveel mogelijk bij te brengen. Bij de cursus zit een beginnerscursus fotografie per e-mail. Dan heb je alle informatie al een keer gelezen en komt er minder over je heen op de dag zelf of heb je de theorie opgefrist. Tijdens de workshop ben ik volledig beschikbaar om vragen te beantwoorden, waar nodig te begeleiden en loop ik rond om te kijken of alles goed gaat. Ik zal dan ook zelf weinig fotograferen. Het doel is dat het jou lukt om je foto’s zo mooi mogelijk te maken.

  Na de workshop ben ik natuurlijk super benieuwd naar je resultaat! Ik zal na die dag desgewenst feedback geven op je foto’s en is er nog een kans om extra te leren. Naast dat het gewoon erg leuk is om foto’s te delen.

  Een dag om veel te leren dus! En het fotograferen van roofvogels is bij uitstek geschikt om verschillende instellingen de revue te laten passeren. Leerzaam dus :).

  Heb je vragen? Stel ze gerust, ik beantwoord ze graag.

 3. Jammer dat het op moederdag is anders had ik zeker meegedaan.

  • Hoi Corry,

   Wat jammer dat je niet kunt! Het weer wordt fantastisch.
   Je kunt je abonneren op mijn nieuwsbrief, wellicht kan je in de toekomst een keer meedoen met bijvoorbeeld een roofvogelworkshop.

   Je kunt je hier inschrijven voor de nieuwsbrief: http://www.merelbormans.com/#over-mij of een e-mail sturen naar info@merelbormans.com, dan kan ik je op de mailinglijst zetten als je dat wilt.

Leave a Comment