• Voor al uw Paarden- Fotografie
  • En uw Huisdieren- fotografie
  • Lees meer in Mijn blog!
blogfotoboek

Saal Digital Nederland vroeg mij om een fotoboek te reviewen. Zo gezegd, zo gedaan.

Saal Digital maakt een aantal claims op hun website:

 

  • Kwaliteit. Hoogwaardige fotoproducten van briljante kwaliteit
  • Snelle levering. Gemiddeld in 1-2 werkdagen verzendklaar
  • Géén logo´s. Alle producten zonder storende logo´s

Top kwaliteit
Made in Germany

Ons hoogste doel is het om de maximale kwaliteit en de beste service aan te bieden. Korte levertijden, snelle productie en briljante kleuren zijn onze kernpunten. Tests uit foto magazines, klantenbeoordelingen en aanbevelingen spreken voor zich. De tevredenheid van onze klanten staat te allen tijde op de eerste plaats.

Wij geven 75 Jaar kleurechtheid garantie

Uw cover op echt fotopapier belicht
De cover wordt op Fujifilm Crystal Archive Album Fotopapier in mat of glanzend belicht. Ontdekt u de talrijke mogelijkheden in de software en geniet u van de maximale vrijheid in de vormgeving.

De innerlijke waarden
De binnenkant en de cover worden op echt fotopapier belicht. Hierdoor wordt u fotoboek voorzien van de meest duurzame en briljante kleuren. Verkrijgbaar in mat en glans.

Dit schept natuurlijk wel wat verwachtingen. Zouden ze dat ook waar maken?

Voordat het boek bekeken en besteld kan worden zal deze eerst gemaakt moeten worden. Hier is speciale software voor beschikbaar. Allereerst kies je welke afmetingen je wilt dat het boek heeft. Ik heb zelf voor een liggende A4 gekozen. De meeste foto’s die ik heb zijn in landscape gemaakt en op deze manier komen ze dan het mooist tot hun recht. Het invoegen van de foto’s is eenvoudig. Er zijn meerdere sjablonen waar uit gekozen kan worden, ik houd zelf van eenvoud en ben daardoor voor de eenvoudige layouts gegaan. Je kunt de gekozen layout zo per pagina in het boek “slepen”. Dan krijg je vakken te zien en kan je vervolgens de foto’s die je wilt gebruiken invoegen. Er is uiteraard ook de mogelijkheid om de pagina’s zelf in te delen. Ik heb hier zelf geen behoefte aan gehad omdat de te kiezen layouts voldoende waren. Ik had het fotoboek in een uurtje in elkaar, en aangezien ik vaak nogal precies ben, is dat erg snel.

Na een weekje (de bestelling vond plaats rond de feestdagen, die kan voor een beetje vertraging hebben gezorgd) viel het boek netjes ingepakt op de mat. Bij het uitpakken werd ik aangenaam verrast door de uitstraling van het boek, dat zag er al goed uit! De gewatteerde cover was mooi kleurecht en voelde netjes aan. Op de afwerking van de kaft is niets aan te merken. De omslag zit strak om de hoekjes heen en de kaft laat nergens los. Netjes dus!

Hierna wordt het tijd om het fotoboek open te slaan. Op de website staat dat de foto’s op echt fotopapier zijn uitgelicht, en dit zie je zeker terug! De kleuren van de foto’s zijn briljant en komen erg goed overeen met mijn gekalibreerde scherm. Ik heb er een aantal uitdagende foto’s in staan (o.a. een foto van een fries met zwarte achtergrond, de zogenaamde “blackfoto” en deze foto is met vlag en wimpel geslaagd!). De foto’s zien er netjes scherp uit en nergens zijn er gekke kleurzwemen, onscherpte, gekke pixels of wat dan ook te ontdekken. Hier voldoet het fotoboek zeker aan mijn verwachtingen!

Wanneer je door het fotoboek bladert blijven de pagina’s mooi plat open liggen doordat ze een lay-flat binding hebben toegepast. En dat is fijn kijken in het boek! Verder zijn de pagina’s vrij dik, dit geeft een luxe gevoel.

Wat wel opvalt is dat er geen witte eerste pagina is, de foto’s zijn direct op de kaft geplakt waardoor er een rand ontstaat bij je fotoafdruk, waar je niet voor wordt gewaarschuwd bij het maken van je fotoalbum. Dat is wel erg zonde! Ik had hier liever een witte pagina gezien.

Al met al een erg net fotoboek. Hierin komen je foto’s wel tot hun recht.

a

a

tekst

ps, ik kreeg van Saal Digital bericht dat ze de feedback over de eerste en laatste pagina zullen meenemen.

Comments: 1
  1. Hai! Leuke review. Ik testte in samenwerking met Saal Digital de aluminium wanddecoraties. Ook erg leuk: https://fabianviester.nl/richt-woonkamer-opnieuw-wanddecoratie-saal-digital/

Leave a Comment