• Voor al uw Paarden- Fotografie
  • En uw Huisdieren- fotografie
  • Lees meer in Mijn blog!
blogwegwerken

Voor je hiermee begint heb ik in dit blogbericht nog een handige tip. Je kunt twee vensters naast elkaar openen! Dat werkt erg handig.
Hoe werk je paaltjes, lijntjes en andere storende objecten weg van een foto? Hieronder geef ik antwoord op die vraag met een drietal technieken!

Je zult merken dat in de ene situatie de ene techniek het beste werkt en in een andere situatie de andere techniek zorgt voor het beste resultaat. Wissel ze af en experimenteer!

1. Clonestamp

De eerste methode is met de “Clone Stamp Tool”. Bij deze tool selecteer je eerst een gebied die de conestamp zal kopiëren. Hiervoor houd je de Alt-toets ingedrukt en selecteer je het gebied wat de Clonetool als input zal gebruiken. Daarna “verf” je de paaltjes, het draadje, of wat je dan ook weg wilt werken. Deze tool werkt het best als je de Opacity en Flow niet op 100% laat staan. Als je dit doet ontstaan er hele duidelijke randen en kan je precies zien waar iets is weg gewerkt. Naar gelang de grofheid waarmee je wilt werken kan je deze twee schuifjes wat lager zetten. Om de draad het snelst weg te werken zet je ze bijvoorbeeld op 70%. Nadat de draad voor het grootste gedeelte weg is, werk je de overgebleven “randen” weg met de brush op 30 tot 40% tot je niet meer ziet waar de boel is bewerkt.

2. Fill content aware

Bij deze techniek selecteer je eerst het deel van de foto wat je weg gewerkt wilt hebben met de lasso. Daarna kan je met de rechtermuis kiezen voor “Fill..” en krijg je een pop-up scherm. In dit scherm kies je voor “Content-Aware” en zie de magie! Deze techniek werkt niet altijd even goed (in dit geval ontstond er een waas bij de billen).

 

3. Healing brush
De laatste methode die je kunt proberen is de healingbrush. Deze lijkt op de clonetool met als verschil dat hij het gebied niet letterlijk kopieert maar rekening houd met de omgeving.

Welke techniek gebruik jij graag? En heb je ook voor een na foto’s? Misschien kan je een linkje in de comments plaatsen? Ik zie natuurlijk graag het resultaat!

Comments: 0
Leave a Comment