• Voor al uw Paarden- Fotografie
 • En uw Huisdieren- fotografie
 • Lees meer in Mijn blog!
blognewwindow

Open een tweede window voor dezelfde foto
Soms wil je als fotograaf iets wegwerken uit de foto, voor het beste resultaat zoom je dan in. Maar het kan zomaar zijn dat het resultaat van je werk er in close-up goed uitziet, maar als je dan uitzoomt het nergens meer op lijkt.

De oplossing: Open twee windows voor dezelfde foto, hier de stappen om dit voor elkaar te krijgen:

Stap 1: Open een nieuw venster voor je foto in photoshop. Ga naar: Window > Arrange > New Window for (filename). Zo verschijnt er een tweede scherm waar je een duplicaat vindt van je foto.

Screen Shot 01-05-16 at 01.02 PM

Stap 2: Plaats het scherm zoals jij dat wilt. Ga naar: Window > Arrange > Tile of een van de andere opties. Op die manier kan je de schermen zo plaatsen als jij handig vindt werken.

Screen Shot 01-05-16 at 01.04 PM

Stap 3: Bedenk wat je wilt met zoomen. Als je wilt dat beide foto’s tegelijk zoomen, kruis je de box Zoom all Windows aan om dat voor elkaar te krijgen. Maar meestal zal je deze box juist niet aan willen klikken want dan kan je het ene scherm inzoomen terwijl je op het andere scherm je overzicht houd. Zo is je foto op twee verschillende groottes te bekijken. Een erg fijne techniek als je een touwtje of prikpaal wilt wegwerken!

Screen Shot 01-05-16 at 01.05 PM

Wat vind jij ervan?

Deze blogpost is vertaald vanaf photofocus.com

 

Comments: 7
 1. Wauw, dat is echt super handig! Bedankt voor het delen! 😀

 2. Super bedankt

  Nog heb ik een vraagje heb je ook
  Uitleg over dingen weg werken bijv hoe je een prikpaaltje weg werkt
  Echt super duidelijke uitleg dit

  Mvg

  • Hoi Marjon,

   Ik zal hier een blog voor gaan maken. Er zijn namelijk een paar technieken die je kunt toepassen. Ik stuur je een e-mail wanneer dit blogbericht online staat :).

 3. Dat zou super zijn
  Ik ben benieuwd
  Leuk dat je zoiets doet kunnen mensen veel
  Van leren

  Groetjes

  • Marjon,

   Bij deze het blogbericht over draadjes e.d. wegwerken :).

 4. […] je hiermee begint heb ik in dit blogbericht nog een handige tip. Je kunt twee vensters naast elkaar openen! Dat werkt erg handig. Hoe werk je paaltjes, lijntjes en […]

Leave a Comment